Sataloğlu: “Beykoz’a Sahip Çıkmamız Gerekiyor”

CHP Beykoz ve İBB Meclis Üyesi Cemal Sataloğlu, Beykoz Belediye Meclisi’ndeki mayıs ayı konuşmasını ilçe yerel basını ile paylaştı.

Sataloğlu: “Beykoz’a Sahip Çıkmamız Gerekiyor”
Yayınlama: 12.05.2022
A+
A-

Cemal Sataloğlu, meclis gündemine gelen fakat komisyonda bekletilen Beytaş AŞ’nin sermaye artışına konu taşınmazın aynı sermaye olarak devri hakkında belediye yönetimini uyardıklarını belirtti.

5393 sayılı belediye kanununda meclis üyelerine verilmiş olan bir yetki olduğunu söyleyen Sataloğlu, “Halkın temsilcisi olarak, iktidarı yapacağı işlemler konusunda uyarmak ve doğruyu bulmasına yardımcı olmak adına bazı uyarılarımı sunmak istiyorum” diyerek bazı açıklamalarda bulundu.

“33 milyon 550 bin TL’nin nereye gittiğini bilen yok”

Sataloğlu, şunları söyledi: “Beytaş Aş. Beykoz için çok önemli bir konu aslında, Beytaş Aş.’ye AKP iktidarı olduğu süre içerisinde 2004 ve 2019’da yaklaşık otuz üç milyon beş yüz elli bin liralık sermaye artışı oldu.  İktidara mensup yönetim bu zamana kadar Beytaş Aş.’nin sermayesini nakdi olarak yaptı ve 33 milyon 550 bin liranın ne yaptığını, nereye gittiğini bilen yok.”

“Mali tabloların yer aldığı sayfa bu yıl boş bırakılmış”

Sataloğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Beykoz’da belki iki ya da üç kişi biliyor belki bu ayrıntıyı bilemiyoruz bu paralar nereye gitti, tedarikçilere borçlar var. Faaliyet raporu kitapçığında her yıl Beytaş Aş’nin bilançosu, mali tabloların yer aldığı sayfa bu yıl boş bırakılmış, kitap önümde isteyene gösterebilirim.

Konunun farklı boyutları olduğunu ifade eden Sataloğlu; “Beykoz’da otobüs duraklarının olduğu bölgede, mezarlığın arkasındaki plazada yaklaşık 3. katta 6 ve 7 numaralı bağımsız bölümler, 4. katta 8 ve 9, 5. Katta 10 ve 11, 6. Katta 12 ve 13, çatı katında 14 ve 15 numaralı bağımsız bölümler var. Tabi iktidarın istediği şu; “Biz bu zamana kadar nakit veriyorduk bundan sonra tapusunu vereceğiz diyor” diye konuştu.

“Beykoz’un malına mülküne sahip çıkmamız gerekiyor”

Sataloğlu, bazı uyarılarda bulundu:

“Özellikle bu konu bizi izleyen yönetime mensup yönetimdeki arkadaşlarımız var ise ve sizlere de yani komisyon başkanlarımıza uyarıda bulunmak istiyorum. 2886 sayılı ihale kanunu var, 2886 sayılı kamu ihale kanunu kapsayan kurumlar izah edilmiş, döner sermaye kurumları ve belediyeler. Fakat o kanunun 1. maddesinde Belediye iştirakleri yok, belediyeye ait şirketler yok.”

“2886 sayılı kanuna muaf olan belediyenin sahip olduğu şirket üzerine bu gayrimenkuller geçirilerek kiralama veya üçüncü kişilere satış işlemi yapılabilir ve bu meclis denetimi olan bir konu. İştirak şirketlerini denetleyemiyoruz. Önerim şu: 2886 sayılı ihale kanununda muaf olarak iştirakleri Beytaş Aş. üzerine geçirilmek istenen taşınmazlarla ilgili;

Belediye idare yönetimini bu devir esnasında olası bir devir esnasında biz Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak arkadaşlarımızla tartıştığımızda böyle bir devri onaylamayacağımızı kesinlikle onaylamayacağımızı da buradan beyan edim, devir esnasında protokoller, 3. Kişilere devirler, satışlar, kiralamalar konusunda Beykoz belediyesinin dikkatli davranmasını, hassas davranmasını istiyoruz. Çünkü biz Beykoz Belediyesi Meclis üyeleriyiz ve Beykozluyuz. Beykoz’un malına mülküne sahip çıkmamız gerekiyor.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.